PowerMock

The last couple of weeks, I have been testing a mock framework called PowerMock. See The PowerMock website for more information and download.

The short version is that this framework extends Easymock and lets you mock static methods, private methods, construction of new objects, bybass encapsulation and more to enable testing of code that used to be considered difficult (or impossible…?) to test.

3 thoughts on “PowerMock

  1. Har lekt litt med det nå. Virker som om at det kan erstatte EasyMock og er litt enklere og mer intuitivt å bruke. Men det savner specialgreiene i PowerMock, som mocking av statiske metoder, komme forbi innkapsling og mocke objekt-initialieringer(konstruktor-kall i koden)… Har man bruk for disse, ville jeg gått på EasyMock for å ikke blande inn for mange rammeverk. Ellers ville jeg testet Mockito siden testkoden blir litt enklere å lese. Skal poste et innlegg om dette når jeg får tid 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.